Charles & Colvard ® Moissanit

Žiarivejší než diamant, za zlomok ceny diamantu! Vyzerá ako diamant, ale nie je to diamant.

Moissanit, kryštál, laboratórne vytvorený spoločnosťou Charles & Colvard má krásu a trblietavosť ktorá vydrží “navždy.” Táto spoločnosť ho ako prvá predstavila v roku 1998 a odvtedy teší ženy po celom svete. 

Sme hrdý na to, že Vám môžeme ponúknuť moissanit z 3 kolekcií "Forever One", "Forever Brilliant", "Forever Classic".

Najčírejší je z kolekcie "Forever One", vyznačuje sa bezfarebnou iskrivosťou vo farbách D-E-F.

Tieto 3 kolekcie obsahujú všetko, po čom Vaši zákazníci túžia, v prípade, že hľadajú lacnejšiu alternatívu k prírodným diamantom. 


VIAC NEŽ LEN VÝBRUS

Starostlivo a precízne fazetované, každý Charles & Colvard® Moissanit drahokam je vybrúsený na základe presných uhlov a proporcií tak, aby sa maximalizovala jeho trblietavosť, nádherný oheň, ktorý dá vyniknúť vnútornej kráse kameňa. 


VIAC ZA MENEJ

Charles & Colvard® Moissanit ponúka lacnejšiu alternatívu k prírodnému diamantu. Moissanite nie je diamant, je to laboratórne vytvorený drahokam, ktorý na pohľad vyzerá ako diamant. Je vhodný pre tých zákazníkov, ktorý disponujú menším objemom rozpočtu a túžia po kameni podobnom diamantu.

 


VIEME, ČO JE PRAVÉ

Každý Charles & Colvard® Moissanit je sprevádzaný Certifikátom Pravosti a doživotnou garanciou ktorá uvádza, že každý jeden kus si zachová svoju brilanciu a oheň bez vyblednutia a zmeny farby po uplynutí určitej doby.

 


MNOHO ŽIEN PREPADLO KRÁSE MOISSANITU. PREČO?

Vhodná voľba - Ak porovnávame viacero drahokamov vedľa seba, moissanit medzi nimi vyniká svojou žiarivosťou. Tento jav spôsobujú jeho jedinečné optické vlastnosti.

  • Dispersia je 2.4 krát vyššia než u diamantu, ohýba svetlo do fascinujúcich zábleskov žiariaceho ohňa.
  • Je veľmi tvrdý, 9.5 stupňa v Mohsovej stupnici tvrdosti.
  • Jeho index lomu 2.65-2.69 spôsobuje vyššiu brilanciu než má diamantn (diamant 2,42).
  • Jeho dvojitý lom na vrchnej časti fazetiek pavilónu reflektuje viac svetla späť do vašich očí, takže vyzerá, že tancuje vo svetle (lesk 20,4% vs 17% diamant). 


S Forever One, Charles and Colvard vytvoril exkluzívnu sériu čírych, bezfarebných moissanitov vo farebnej stupnici in D-E-F. Táto kvalita je výsledkom vysokého stupňa vývoja technológie zušľachťovacieho procesu. Forever One je vhodnou voľbou pre zásnubné a jemné šperky kameňom — a cena ktorú Váš zákazník zaplatí je zlomkom ceny pravého diamantu.

S Forever Brilliant®, Charles & Colvard dosiahol skoro bezfarebnú kvalitu farebnej škály G-H-I. Je o 4 odtiene belší než Forever Classic. Má na oko viditeľnú žiarivejšiu a čistejšiu iskru ktorá vytvára ohromujúce výboje intenzívnych farieb. Vhodný na osádzanie zásnubných šperkov. Jeho cena je omnoho nižšia než cena pravého diamantu.

Forever Classic je kolekcia, ktorou sa spoločnosť Charles & Colvard predstavila v segmente moissanitov ako inovátor v zlatníckom priemysle. Moissanit z tejto kolekcie je dostupný vo farbách J-K , má veľmi jemný nádych do zelena, šeda, modra a žlta, ktorý dodá ten správny šmrnc jeho ligotavým fazetám. Ponúknite zákazníkom dostupný luxus v podobe zásbnubného prsteňa s Forever moissanitom.

Charles & Colvard končí s výrobou väčších veľkostí. Tieto sú dostupné do vypredania zásob. Forever Classic budú dostupné vo veľkostiach 1mm and 2.4mm.



AKO ROZOZNAŤ MOISSANIT OD INÉHO TAKMER BEZFAREBNÉHO DRAHOKAMU?

Dvojitý lom
Prezrite si korunu alebo pavilón  cez lupu s 10 násobným zväčšením. Uvidíte zdvojenie zadnej časti spojov faziet. 

Inklúzie
Pod lupou je možné vidieť inklúzie v tvare ihličiek kolmých na tabuľu. Okom inklúzie nevidieť.

Disperzia a Index lomu
Ak skúmate moissanit pod intenzívnym svetlom, uvidíte, že disponuje väčším "ohňom" a brilanciou než diamant, čo je následkom vyššej disperzity, lesku i indexu lomu svetla.

Testovanie
Testery určené na identifikáciu diamantu vedia jednoducho identifikovať aj moissanit.


ZLATNÍCKA PRÁCA S MOISSANITOM

Osádzanie:

S Charles & Colvard Created Moissanite® sa dá pracovať tak isto ako s diamantom. Ostré body je nutné opracovávať šetrne. Oceľové náradie drahokam nepoškriabe. Na osádzanie odporúčame nepoužívať kliešte, keďže pri ich použití sa ťažko kontroluje tlak. 

Práca s krapňami:

V prípade kvalitného vyhotovenia lôžok krapní, je práca s nimi pri osádzaní kameňa bezproblémová. Ak použijete hlavičku s prefabrikovanými ložiskami, uistite sa, že spodná časť ložiska je rovnobežná s fazetami pavilónu.

Práca s kladivom:

Ak sú ložiská hlavičky správne vyrezané, na posunutie kovu nad rundistu môžete použiť elektrické kladivo. you may use your electric hammer to move metal above the girdle onto the gem. Orezávanie rydlom by Vám potom nemala spôsobovať žiadne problémy. Kov leštite smerom nad kameň, nie proti nemu.

Úprava krapní:

Uistite sa, že leštiace ktorúče ktoré použijete na leštenie kameňa, sú z gumy a neobsahujú karbid kremíka (carborundum) alebo diamantové brusivo. Tieto môžu mossanity poškriabať.

Leštenie:

Na leštenie moissanitu Charles & Colvard Created® sa dajú použiť brúsky na leštenie zlata a platiny. Takisto ako pri diamante, aj pri moissanite sa dá použiť vriaca voda a para.

Ultra-zvukové zariadenia:

Do ultrazvuku vkladajte najviac len jeden kus drahokamu. Ak potrebujete vyčitiť viacero kusov naraz, do zariadenia ich umiestnite tak, aby sa nedotýkali a nepoškrábali. Možnosť použitia buď horúceho aleo studeného roztoku.

Opravy a úpravy veľkostí:

Opravy a úpravy veľkostí je možné vykonávať aj s osadeným moissanitom. Kameň by mal byť dôkladne vyčistený, a treba mať na zreteli, že niektoré horáky dosahujú extrémne teploty, ktoré môžu moissanit poškodiť. Zahriatie spôsobí sfarbenie drahokamu do čerešňovo - červenej. Dôležité je nechať ho vychladnúť postupne, bez náhleho zachladenia, v opačnom prípade by mohol prasknúť. Po vychladnutí nadobudne svoju originálnu farbu. Pájka z platiny má tendenciu vtiecť do kameňa, vhodnejšia je pájka z bieleho zlata. 

Kyseliny:

Morenie opravených šperkov s moissanitom je identické so šperkami s diamantami.


PREJSŤ DO SKLADU MOISSANITOV